Vaak Gestelde Vragen

Heeft u een vraag over EYT? Het antwoord zit hier waarschijnlijk in!

 

Secties:

Over aanmelden
In de klas
LAMDA-examens

FEATS Festival
Na EYT

 

OVER AANMELDEN

KAN MIJN KIND GRATIS EEN PAAR LESSEN PROBEREN?

Natuurlijk! We staan ​​altijd minimaal 2 weken gratis lessen toe voor degenen die nog niet zeker weten of ze zich willen committeren aan een volledig jaar. Als je je na die twee weken wilt aanmelden, uitstekend! Zo niet, dan is het geen probleem!

 

MOET IK EEN INHEEMSE ENGELSE LUIDSPREKER ZIJN OM BIJ EYT TE KOMEN?

 

Nee! Elk kind kan lid worden van EYT, hoewel het zeker helpt om een ​​redelijk niveau Engels te hebben als je begint. Dit gezegd zijnde, ongeveer de helft van onze studenten zijn geen moedertaalsprekers en komen van over de hele wereld. Veel studenten hebben zich bij ons gevoegd die een relatief laag niveau Engels spreken, en in combinatie met aparte Engelse lessen, zijn ze erin geslaagd om ons een paar jaar later een vloeiend niveau Engels te geven. EYT is geen taalschool, maar het kan een uitstekende plek zijn om je Engels te oefenen terwijl je leert.

HOEVEEL KOSTEN DE LESSEN?

 

Lessen bij EYT kosten 490 euro per jaar in Ukkel en Woluwe, en 550 euros per jaar in the EU-wijk (omdat de lokalen duurder zijn.) Deze wordt in twee termijnen betaald: eerste helft in oktober, tweede helft in februari.

ZIJN ER KORTINGEN VOOR MEERDERE KINDEREN?

 

Ja! Als u al één kind heeft aangemeld, krijgt het volgende kind 25% korting op het tarief. Elk volgend kind krijgt 50% van hun kosten.

ZIJN ER BEWEGINGSPROGRAMMA'S BESCHIKBAAR?

Ja! Voor kinderen van ouders met een werkloosheidsuitkering of OCMW-steun hebben we altijd een aantal plaatsen beschikbaar tegen een lagere prijs. We hebben ook enkele gratis plaatsen beschikbaar voor kinderen met een zeer moeilijke achtergrond.
 

IN DE KLAS

WELKE ROLLEN KRIJG IK?

Bij EYT doen we er alles aan om eerlijk te zijn tegen onze studenten. Niet iedereen wordt geboren met het natuurlijke talent van Marlon Brando, maar iedereen kan hard werken (en hard werken verslaat talent elke dag.)

Elke leeftijdsgroep voert zijn eigen show uit, zodat junioren niet worden gedegradeerd tot de rol van bomen en achtergrondpersonages. Ze krijgen allemaal wel eens een kans op een hoofdrol tijdens hun tijd bij ons.

Dus hoewel je in je eerste jaar misschien niet de hoofdrol krijgt, zal er altijd een kans zijn om de rollen te krijgen die je verdient, en niemand hoeft het Pantomime-paard twee jaar op rij te spelen.

 


KAN IK DE OCCASIONELE SESSIE MISSEN?

Kort antwoord: ja, als je een goede reden hebt.

Lang antwoord? Theater is een gezamenlijke inspanning. Net als in een voetbalteam, als alle onderdelen er niet zijn, kan het niet goed functioneren. Als je als team werkt, doe je er alles aan om daar te zijn en betrouwbaar te zijn. Dus hoewel het natuurlijk oké is om een ​​les te missen als je ziek bent, of als je een verloving hebt waar je niet uitkomt, moet je altijd doen wat je kunt om de belofte die je aan het team doet na te komen.

LAMDA EXAMENS  

WAAROM LAMDA EXAMENS MAKEN?

 

Wij geloven dat het afleggen van LAMDA-examens een geweldige ervaring is: het helpt de acteervaardigheden van de studenten te verbeteren, hun zelfvertrouwen op te bouwen en hun kennis van Engelse literatuur en theater op te bouwen.

Elke ouder zal de angst kennen om achter een deur te staan ​​te wachten op een sollicitatiegesprek, wetende dat ze zich straks aan een volslagen vreemde zullen moeten presenteren: deze examens helpen studenten om die vaardigheid van jongs af aan te leren, en zijn daarom waardevol in elke levensloop.

KOMEN LAMDA-EXAMENS MET ACCREDITATIE VAN DE UNIVERSITEIT?

Ja! Bij graad 6, 7 en 8 worden alle solo- en duo-LAMDA-examens geleverd met UCAS-punten (punten voor deelname aan de Britse universiteit). Een Grade 6-examen geeft je maximaal 12 UCAS-punten, Grade 7 geeft maximaal 16 en Grade 8 kan je maar liefst 30 punten opleveren! (bijna gelijk aan een C-graad A-niveau, of 1/3 tot 1/4 van uw totale UCAS-vereiste voor de meeste Britse universiteiten.)
In sommige gevallen kan een LAMDA-kwalificatie van Grade 8 het verschil betekenen tussen naar je eerste keusuniversiteit gaan en genoegen moeten nemen met een andere optie. Een van onze studenten kon naar de universiteit gaan nadat hij onverwachts crashte tijdens zijn eindexamen, grotendeels dankzij zijn LAMDA-kwalificaties!

ZIJN LAMDA-EXAMENS VERPLICHT VOOR EYT-STUDENTEN?

Nee, hoewel we alle studenten zeker aanmoedigen om ze mee te nemen.


FEATS FESTIVAL

WIE VERTEGENWOORDIGT EYT OP HET FEATS FESTIVAL?

Alleen EYT Senior-groepen mogen naar het FEATS Festival, aangezien dit een festival is dat meestal bedoeld is voor volwassen groepen en de standaard van drama erg hoog is. Soms neemt EYT een productie waar hij al aan werkte met een van zijn Senior-groepen, en soms wordt er speciaal voor het festival een nieuw stuk voorbereid.

GAAT EYT ELK JAAR NAAR FEATS?

Er gaan 12 groepen naar elk FEATS-festival en een pool van meer dan 30 groepen komt in aanmerking voor deelname. Dit betekent dat EYT gemiddeld eens in de 3 jaar deelneemt aan FEATS.HOEVEEL KEER HEEFT EYT DEELNEMEN AAN FEATS?

We hebben 9 keer deelgenomen aan FEATS sinds ons eerste optreden in 2004. In onze negen optredens hebben we in totaal 5 prijzen en 7 nominaties verzameld (waaronder 4 nominaties voor Beste Acteur / Beste Actrice). In volgorde waren de shows:


A Slackers 'Guide to Western Theatre, door Stephen Challens (2004, Antwerpen)
Geregisseerd door Lynne Vaughan
Winnaar van Best Original Script Award en Adjudicator's Discretionary Award

Gum & Goo , door Howard Brenton (2005, Hamburg)

Geregisseerd door Lynne Vaughan
Winnaar van 3rd Place Award, Adjudicator's Discretionary Award, Sian Docksey genomineerd voor Beste Actrice, Patrick Griffin genomineerd voor Beste Acteur

Roy , door Stephen Challens (2006, Luxemburg)
Geregisseerd door Stephen Challens
Winnaar van de discretionaire prijs van de scheidsrechter

Runaways, door Stephen Challens (2008, Stockholm)
Geregisseerd door Stephen Challens

The Education of Skinny Spew , door Howard Brenton (2009, Brussel)
Geregisseerd door Chris Reidy
Edward Prescott genomineerd voor Beste Acteur

Gargantua , door Carl Grose (2012, Antwerpen)
Geregisseerd door Glenn Vaughan

Bassett , door James Graham (2013, Den Haag)
Geregisseerd door Jake Vaughan
Genomineerd voor de discretionaire toekenning van de scheidsrechter

Remote , door Stef Smith (2016, Brussel)
Geregisseerd door Lynne Vaughan en Jake Vaughan
Alicia Desmedt en Ewan Craig staan ​​op de shortlist voor Beste Actrice en Beste Acteur

 

4.48 Psychosis , door Sarah Kane (2018, Antwerpen)
Geregisseerd door Jake Vaughan en Colleen Cameron
Alicia Desmedt genomineerd voor Beste Actrice

NA EYT  

WAT DOEN EYT-STUDENTEN LATER?

Onze studenten doen een veelvoud aan banen als ze opgroeien! We hebben natuurlijk verschillende professionele acteurs en regisseurs onder onze alumni, waaronder Felix Trench , die de hoofdrol speelt in de ongelooflijk populaire en bekroonde Wooden Overcoats- podcast, Colleen Cameron , die onlangs haar one-woman-show Bottled Up on the Edinburgh Festival Fringe en Andrew Cazanave-Pin , die onlangs in de nieuwste Mission Impossible- film speelde en nu als acteur in Glasgow werkt.


Er zijn ook Rebecca Payne White, die een aantal jaren voor de BBC werkte als producer, Chris Reidy , die geluidsspecialist was voor meerdere Britse productiebedrijven, en Sian Docksey , die een opkomende stand is geworden. -up comedienne in de Britse comedy-scene.


Buiten de media-industrie hebben we verschillende PhD-houders, waaronder dr.Marchella Ward , die nu hoogleraar klassieke talen is aan de universiteit van Oxford, dr.David Kanter , nu werkzaam als universitair docent milieustudies aan de New York University, en dr. Laura Blomvall , gepromoveerd in moderne literatuur aan de universiteit van Cambridge, en heeft haar onderzoek gepubliceerd in meerdere wetenschappelijke tijdschriften.

Dus wat doen EYT-studenten nadat ze klaar zijn? Welnu, het antwoord is: veel dingen. De tools die we ze hier geven, zijn niet alleen nuttig in de kunsten. We houden regelmatig contact met onze oud-studenten, en ze zeggen allemaal dat hun tijd bij EYT hen heeft geholpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, hen waardevolle communicatieve vaardigheden heeft geleerd en hen een vriendengroep voor het leven heeft gegeven!