Vaak Gestelde Vragen

Heeft u een vraag over EYT? Het antwoord zit hier waarschijnlijk in!

 

Secties:

Over aanmelden
In de klas
LAMDA-examens

FEATS Festival
Na EYT

 

OVER AANMELDEN

 

 

 

MAG MIJN KIND GRATIS EEN PAAR KLASSEN PROBEREN?

Natuurlijk! We staan ​​altijd minimaal 2 weken gratis lessen toe voor degenen die nog niet zeker weten of ze zich voor een volledig jaar willen inzetten. Als je je na die twee weken wilt aanmelden, prima! Zo niet, dan is dat geen probleem!

 

 

MOET ENGELS MIJN MOEDERTAAL ZIJN OM BIJ EYT TE KOMEN?

Nee! Elk kind kan lid worden van EYT, hoewel het zeker helpt om een ​​redelijk niveau Engels te hebben als je begint. Dit gezegd hebbende, ongeveer de helft van onze studenten is geen moedertaalspreker en komt van over de hele wereld. Veel studenten hebben zich bij ons gevoegd en spreken een relatief laag niveau Engels, en in combinatie met afzonderlijke Engelse lessen hebben ze ons een paar jaar later weten te redden met een vloeiend niveau Engels. EYT is geen taalschool, maar het kan een uitstekende plek zijn om je Engels te oefenen terwijl je leert.

 

 

 

HOEVEEL KOSTEN LESSEN BIJ EYT?

 

Lessen bij EYT kosten 480 euro per jaar in Woluwe en Ukkel en 530 euro per jaar op onze Thurn & Taxis-locatie (waar de lessen 15 minuten langer zijn).

 

 

 

ZIJN ER KORTINGEN VOOR MEERDERE KINDEREN?

 

Ja! Als u al één kind heeft aangemeld, krijgt het volgende kind 25% korting op de kosten. Elk volgend kind krijgt 50% van de kosten.

 

 

ZIJN ER BEURSPROGRAMMA'S BESCHIKBAAR?

 

Ja! Voor kinderen van ouders met een WW-uitkering of OCMW-ondersteuning hebben we altijd een aantal plaatsen beschikbaar voor een lagere prijs. We hebben ook enkele gratis plaatsen beschikbaar voor kinderen met een zeer moeilijke achtergrond.
 

 

 

 

 

 

IN DE KLAS

 

 

 

WELKE ROLLEN KRIJG IK?

 

Bij EYT doen we ons best om eerlijk te zijn met onze studenten. Niet iedereen is geboren met Marlon Brando-niveaus van natuurtalent, maar iedereen kan hard werken (en hard werken is altijd beter dan talent!)

Elke leeftijdsgroep speelt zijn eigen show, dus Juniors worden niet gedegradeerd tot de rol van bomen en achtergrondpersonages. Ze krijgen allemaal een kans op een hoofdrol tijdens hun tijd bij ons.

Dus hoewel je misschien niet de hoofdrol krijgt in je eerste jaar, is er altijd een kans om de rollen te krijgen die je verdient, en niemand hoeft een kleine rol twee jaar op rij te spelen.

 


KAN IK DE BIJZONDERE SESSIE MISSEN?

 

Kort antwoord: ja, als je een goede reden hebt.

Lang antwoord? Theater is een gezamenlijke inspanning. Net als bij een voetbalteam, als alle onderdelen er niet zijn, kan het niet goed functioneren. Als je als team werkt, doe je wat je kunt om daar te zijn en betrouwbaar te zijn. Dus hoewel het natuurlijk oké is om een ​​les te missen als je ziek bent of als je een verloving hebt waar je niet uit kunt komen, moet je altijd doen wat je kunt om de toewijding die je aan het team doet te respecteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

LAMDA-EXAMENS  

 

 

 

WAAROM LAMDA-EXAMENS?

 

We geloven dat het afleggen van LAMDA-examens een geweldige ervaring is: het helpt de acteervaardigheden van de studenten te verbeteren, hun zelfvertrouwen op te bouwen en hun kennis van Engelse literatuur en theater op te bouwen.

Elke ouder zal de angst kennen om achter een deur te staan ​​wachten op een sollicitatiegesprek, wetende dat ze zich straks aan een volslagen vreemde zullen moeten presenteren: deze examens helpen studenten om die vaardigheid van jongs af aan te leren en is daarom waardevol in elke levenswandel.

 

 

 

KOMEN LAMDA-EXAMEN MET UNIVERSITAIRE ACCREDITATIE?

 

Ja! Bij de niveaus 6, 7 en 8 worden alle solo- en duo-LAMDA-examens geleverd met UCAS-punten (punten voor toegang tot de Britse universiteit). Een Niveau 6-examen geeft je maximaal 12 UCAS-punten, Niveau 7 geeft tot 16 en Niveau 8 kan je maar liefst 30 punten opleveren! (bijna gelijk aan een C-klasse A-Level, of 1/3 tot 1/4 van uw totale UCAS-vereiste voor de meeste Britse universiteiten.)
In sommige gevallen kan een LAMDA-kwalificatie van Niveau 8 het verschil betekenen tussen naar de universiteit van je eerste keuze gaan en genoegen nemen met een andere optie. Een van onze studenten kon naar de universiteit gaan nadat hij onverwachts crashte tijdens zijn eindexamen, grotendeels dankzij zijn LAMDA-kwalificaties!

 

 

ZIJN LAMDA-EXAMEN VERPLICHT VOOR EYT-STUDENTEN?

 

Nee, hoewel we alle studenten zeker aanmoedigen om ze te doen.

 

 

 

 

 

 

 

FEATS FESTIVAL

 

 

 

WIE KAN EYT VERTEGENWOORDIGEN OP HET FEATS-FESTIVAL?

Alleen EYT Tiener-groepen mogen naar het FEATS-festival, aangezien dit een festival is dat meestal bedoeld is voor groepen volwassenen en het niveau van drama erg hoog is. Soms maakt EYT een productie waar het al aan werkte met een van zijn Tiener-groepen, en soms wordt er speciaal voor het festival een nieuw stuk gemaakt.

 

 

 

GAAT EYT ELK JAAR NAAR DE FESTIVAL?

Er gaan 12 groepen naar elk FEATS-festival en een pool van meer dan 30 groepen komt in aanmerking voor deelname. Dit betekent dat EYT gemiddeld eens in de 3 jaar deelneemt aan FEATS.
HOEVEEL TIJDEN HEEFT EYT DEEL NEMEN AAN FEATS?

We hebben 9 keer deelgenomen aan FEATS sinds onze eerste optreden in 2004. In onze negen optredens hebben we in totaal 5 prijzen en 7 nominaties verzameld (waaronder 4 nominaties voor Beste Acteur Beste Actrice). In volgorde waren de shows:


A Slackers 'Guide To Western Theatre, door Stephen Challens (2004, Antwerpen)
Geregisseerd door Lynne Vaughan
Winnaar van Beste Originele Script Prijs en de P
rijs van de Scheidsrechter

Gum & Goo , door Howard Brenton (2005, Hamburg)

Geregisseerd door Lynne Vaughan
Winnaar van 3de Plaats, Prijs van de Scheidsrechter, Sian Docksey genomineerd voor Beste Actrice, Patrick Griffin genomineerd voor Beste Acteur

Roy , door Stephen Challens (2006, Luxemburg)
Geregisseerd door Stephen Challens
Winnaar van de Prijs van de Scheidsrechter

Runaways , door Stephen Challens (2008, Stockholm)
Geregisseerd door Stephen Challens

The Education of Skinny Spew , door Howard Brenton (2009, Brussel)
Geregisseerd door Chris Reidy
Edward Prescott genomineerd voor Beste Acteur

Gargantua , door Carl Grose (2012, Antwerpen)
Geregisseerd door Glenn Vaughan

Bassett , door James Graham (2013, Den Haag)
Geregisseerd door Jake Vaughan
Genomineerd voor de P
rijs van de Scheidsrechter

Remote , door Stef Smith (2016, Brussel)
Geregisseerd door Lynne Vaughan en Jake Vaughan
Alicia Desmedt en Ewan Craig stonden op de shortlist voor Beste Actrice en Beste Acteur

 

4.48 Psychosis , door Sarah Kane (2018, Antwerpen)
Geregisseerd door Jake Vaughan en Colleen Cameron
Alicia Desmedt genomineerd voor beste actrice

 

 

 

 

 

 

 

NA EYT  

 

 

 

WAT GAAN EYT-STUDENTEN LATER LATEN DOEN?

 

Onze studenten gaan door met een veelvoud aan banen als ze opgroeien! We hebben natuurlijk verschillende professionele acteurs en regisseurs onder onze alumni, waaronder Felix Trench , die de hoofdrol speelt in de ongelooflijk populaire en bekroonde podcast Wooden Overcoats , Colleen Cameron , die onlangs haar one-woman-show Bottled Up op de Edinburgh Festival Fringe en Andrew Cazanave-Pin , die onlangs in de nieuwste Mission Impossible Film speelde, en werkt nu als acteur in Glasgow.


Er is ook Rebecca Payne White, die een aantal jaren voor de BBC werkte als producer, Chris Reidy, die een geluidsspecialist was voor meerdere Britse productiebedrijven, en Sian Docksey , die een opkomende stand-up komiek is geworden in de Britse comedy scene.


Buiten de media-industrie hebben we verschillende PhD-houders, waaronder Dr. Marchella Ward, die nu professor Latijns en Oud Grieks is aan de Universiteit van Oxford, Dr. David Kanter , nu werkzaam als assistent-professor Milieustudies aan de New York University, en Dr. Laura Blomvall , die een doctoraat in moderne literatuur behaalde aan de universiteit van Cambridge, en haar onderzoek heeft gepubliceerd in meerdere academische tijdschriften.

 

Dus wat doen EYT-studenten nadat ze klaar zijn? Nou, het antwoord is: veel dingen. De hulpmiddelen die we ze hier geven, zijn niet alleen nuttig in de kunsten. We hebben regelmatig contact met onze oud-studenten en ze zeggen allemaal dat hun tijd bij EYT hen heeft geholpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, hen waardevolle communicatieve vaardigheden heeft bijgebracht en hen een leven lang vriendengroepen heeft gegeven!

 

 
 
 
 

CONTACT

admin@englishyouththeatre.be
Umbrella Factory vzw
209 Leopold II-laan, 1080 Brussel

GC Het Huys
Egide Van Ophemstraat 46, 1180 Ukkel

GC Op-Weule
91 Sint-Lambrechtstraat, 1200 St-Lambrechts-Woluwe

Webmaster: Jake Vaughan
Alle foto's goedgekeurd voor gebruik door de ouders van de aanbevolen studenten.
© 2020 Umbrella Factory vzw

Gegevensbeschermingsbeleid (EN)
Registratieformulier (EN)
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle