Academie van Londen

lamda.jpg

WAT IS DE ACADEMIE VAN LONDON?

De London Academy of Music and Dramatic Arts (ook bekend als LAMDA) is een van de toonaangevende Britse toneelscholen, met studenten zoals Benedict Cumberbatch (Sherlock, The Imitation Game), Jim Broadbent (Iris, Hot Fuzz), Dominic Cooper (The History Boys , Captain America) - en nog veel, veel meer. Het werd opgericht in 1861 en is de oudste toneelschool in het Verenigd Koninkrijk.

WAAROM DOEN WE DEEL AAN DE EXAMENS VAN DE ACADEMIE VAN LONDEN?

Net zoals we geloven dat prestatie gaat over leren om als een team te werken, gaan de examens van de Academie van Londen over zelfontwikkeling en de verkenning van toneel en Engelse literatuur. Alle studenten die doorgaan van Grade 1 (ongeveer 9 jaar oud) naar Grade 8 (ongeveer 16 jaar oud) zullen in de loop van de tijd een grondige kennis van klassieke literatuur en poëzie ontwikkelen.

Student performing
Student performing
Student performing

BESCHIKBARE ONDERWERPEN

Shakespeare (niveaus 1 tot 3):
Een inleiding tot en onderzoek naar de werken van Shakespeare. Dit relatief nieuwe onderwerp biedt de studenten de mogelijkheid om hun inspanningen te concentreren op het begrijpen van de wereld van Shakespeare theater en schrijven, waardoor de woorden van een van de grootste toneelschrijvers uit de geschiedenis in dramatische vorm tot leven komen.

Acting (Grades 1 to 8):
The acting subject provides the students with the opportunity to play any of their favourite roles, without having to wait to be in the play. From Lady Bracknell to Blanche Dubois, from Agamemnon to Ebenezer Scrooge, there is no limit to the range of roles the actor can explore.

Toneelspelen (Grade 1 tot 8):
Het Toneelspelen onderwerp biedt de studenten de mogelijkheid om een van hun favoriete rollen te spelen, zonder te hoeven wachten om in het spel te zijn. Van Lady Bracknell tot Blanche Dubois, van Agamemnon tot Ebenezer Scrooge, er is geen limiet aan het bereik van rollen die de acteur kan verkennen.

Mime (Grade 1 tot 8):
Wanneer je het gesproken woord weghaalt, worden studenten gedwongen na te denken over lichaamstaal en gelaatsuitdrukking tijdens de uitvoering. Vanuit gegeven inspiratie creëren ze hun eigen verhalen, ontwikkelen ze hun verbeeldingskracht en leren ze hun verhaal te vertellen via de kunst van het bewegen.

Spreken in het openbaar:
Van de vroegste boekverslagen tot het onderzoeken van controversiële onderwerpen, spreken in het openbaar is een belangrijke vaardigheid van het leven. Dit onderwerp leert de student om zichzelf in het openbaar te presenteren, en ontwikkelt een vaardigheid om een samenhangend en overtuigend argument te construeren, ongeacht het gekozen onderwerp.

Creatief Schrijven:
Vanuit een gegeven inspiratie worden studenten gevraagd om hun eigen stuk dramatische fictie te schrijven en presenteren. In dit proces leren ze verhaalstructuur, storyboarden en dramatische schrijftechnieken. Een uitstekend onderwerp voor mensen die graag schrijven en hun eigen verhalen vertellen.


Andere onderwerpen zijn beschikbaar, voel je vrij om een e-mail te sturen naar admin@englishyouththeatre.be voor meer informatie.