Waarom EYT?

DE EERST ENGELSTALIGE JEUGDTONEELGROEP

Toen EYT in 1999 in Brussel aankwam, bestond er niet zoiets als Engelstalig jeugdtoneel in de stad. De enige optie voor jongeren was om lid te worden van Franstalige of Nederlandstalige jeugdtoneelgroepen of auditie te doen voor de paar rolen die beschikbaar waren in de Engelse amateur-dramaturgroepen. Al bijna 20 jaar lang heeft EYT jeugdtoneel beschikbaar gesteld in het hart van Brussel en heeft het een invloed gehad op een radicale verandering in het Engelse theaterlandschap van Brussel.

ERKEND EN GERESPECTEERD

EYT is lid van de National Association of Youth Theatres en is het eerste en enige jeugdtoneelgroep in Brussel dat door de internationale vereniging wordt erkend. EYT is ook de enige jeugdtoneelgroep die regelmatig wordt uitgenodigd om deel te nemen aan FEATS, een Europadisch amateurtoneelfestival, en heeft verschillende prijzen gewonnen in de competitie in concurrentie met volwassen groepen.

ERVAREN EN GEKWALIFICEERD

Al onze leraren zijn opgeleid en gekwalificeerd op het gebied van toneel en hebben allemaal professionele credits in de wereld van theater, tv of film. Onze oprichter, Lynne Vaughan, heeft verschillende professionele theaters in het Verenigd Koninkrijk gerund en de credits van de docenten zijn onder meer werken aan professionele toneelproducties in de Londense West End, professionele filmsets en tv-bedrijven. De lerarenopleiding omvat accreditatie van de Academie van Londen (LAMDA) en we proberen constant onze vaardigheden te actualiseren met hedendaagse oefeningen en trainingen. Andere specialistische gebieden zijn kostuum- en propdesign, creatief schrijven, film maken en mise-en-scène.

CONTACT

admin@englishyouththeatre.be
Umbrella Factory vzw
209 Leopold II-laan, 1080 Brussel

GC Het Huys
Egide Van Ophemstraat 46, 1180 Ukkel

GC Op-Weule
91 Sint-Lambrechtstraat, 1200 St-Lambrechts-Woluwe

Webmaster: Jake Vaughan
© 2020 Umbrella Factory vzw

Gegevensbeschermingsbeleid (EN)
Registratieformulier (Ukkel en Woluwe)
Registratieformulier (EU-Wijk)
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle